maandag 13 februari 2012

40 dagen zonder.

M. en ik gaan een spel spelen. We doen het 40 dagen zonder. Bijdehand als u bent, hoor ik u denken: uiteraard, 40 dagen zonder vlees, makkie. Maar bijdehand als M. en ik zijn, doen we het al een kleine 15 jaar zonder vlees. Makkie.
Spel Zonder Vlees bracht ons echter tot een ander plan. Uitdagend en spannend als geen ander. Vleesproductie is oorzaak nummer 2 van de opwarming van de aarde, maar wat is oorzaak nummer 3? Juist: transport. Ik mag dan wel dagelijks een slordige 20km door de stad bakfietsen en M. doet het voor niet veel minder, maar af en toe glippen we nog eens in onze bolide, als de vracht te groot is of de weg te lang. Af en toe, dat is momenteel minder dan 1 keer per week. Maar toch: de bolide staat op de oprit, de optie is er, dus de optie wordt af en toe gebruikt. We willen het beter doen. Minder. Veel minder. Liefst gewoon niet. Dus doen we eerst 40 dagen alsof (we geen auto hebben -> "wie heeft er nu in godsnaam zijn auto op onze oprit geparkeerd??") en dan misschien voor echt.
START!

4 opmerkingen:

  1. Maar zo'n GEWELDIG idee! Ik denk dat ik dat hier ook eens op tafel leg. Allez, we gebruikten de auto de laatste weken sowieso meestal om mijn schoonzus naar huis te brengen (want 'te donker' of 'te moe' of 'geen goesting' om terug te gaan zoals ze gekomen was ;-) ), maar misschien kan ik mijn vriend wel overtuigen om het nog eens een periode (like in the good old days ;-) ) zonder te doen..

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Doen, zou ik zeggen. "Te moe, te donker, geen goesting",... het zijn hier de komende 40 dagen (en wie weet daarna voor immer en altijd?) geen redenen meer :).

    BeantwoordenVerwijderen
  3. alles kan beter hé, naais. jij weet daar alles van ;-)

    BeantwoordenVerwijderen